Υγεία

Ένα νόστιμο βιταμινούχο μείγμα από τζίντζερ, λεμόνι και μέλι.

Author

Date

Share Now

Ένα νόστιμο βιταμινούχο μείγμα από τζίντζερ, λεμόνι και μέλι, μπορεί βελτιώσει την κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος, να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους από τις αναπνευστικές λοιμώξεις και ίσως το πιο σημαντικό, να μειώσει την τοξική επίδραση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που επηρεάζει την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.
Συστατικά ( πάντα καλύτερα να είναι βιολογικά ):
1 μεγάλο λεμόνι
100 γρ. ρίζας τζίντζερ (φρέσκο, ζουμερό, χωρίς ίνες)
100-150 γρ. μέλι
Τρόπος παρασκευής:
Πλένουμε το λεμόνι, το κόβουμε με τη φλούδα του σε κομμάτια, αφαιρούμε κουκούτσια.
Πλένουμε το τζίντζερ, το ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε το λεμόνι μαζί με το τζίντζερ στο μπλέντερ και πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Το μεταφέρουμε σε κατάλληλο γυάλινο βάζο και βάζουμε στο ψυγείο, όπου μπορεί να διατηρείται για αρκετούς μήνες.
Μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού του μείγματος στο βρασμένο χλιαρό νερό και να πίνετε το ρόφημα 30 λεπτά πριν το γεύμα ως, 2-3 φορές την ημέρα.
Το τζίντζερ είναι πλούσιο σε ισχυρά αντιφλεγμονώδη στοιχεία, φυσικό προσαρμογόνο βότανο, με αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες, που ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να αντέχει τους διαφορετικούς στρεσογόνους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Βοηθά στην απομάκρυνση των τοξικών ρύπων και άλλων βλαβερών παραγόντων από τους αεραγωγούς και τους πνεύμονες πριν προλάβουν να προκαλέσουν ζημιά.
Το λεμόνι, γεμάτο με βιταμίνη C, σημαντικό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τη φθορά. Αφαιρεί τις τοξίνες, ανακουφίζει από φλεγμονές και καταπολεμά με επιτυχία τους παθογόνους μικροοργανισμούς.
Το μέλι περιέχει τις πιο σημαντικές βιταμίνες, αμινοξέα, ένζυμα, μικρο και μακροστοιχεία που απορροφούνται πλήρως. Υποστηρίζει τους πνεύμονές στη καταπολέμηση των ρυπών και των ιώσεων. Η λήψη του ζεστού νερού, από μόνη της έχει αποτοξίνωτική δράση και σε συνδιασμό με ένα φυσικό αντιφλεγμονώδη γλυκαντικό όπως το μέλι, το ρόφημα γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των επιθέσεων από τις ελεύθερες ρίζες.
Η κατανάλωση τζίντζερ είναι ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους, όμως η υπερβολική κατανάλωση (πάνω από τέσσερα γραμμάρια ημερησίως) μπορεί προκαλέσει συμπτώματα όπως φούσκωμα, πόνους στην κοιλιά, διάρροια ή καούρα.
Το τζίντζερ καλό είναι να μη συνδυάζεται με τα αντιπηκτικά φάρμακα, καθώς μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητά τους. Λόγω της ερεθιστικής επίδρασης στο βλεννογόνος του πεπτικού σωλήνα, το μείγμα καλό να αποφεύγεται στις περιπτώσεις οξείας γαστρίτιδας, οξείας κολίτιδας, έλκους δωδεκαδακτύλου, στη χολολιθίαση, απόφραξη των χοληφόρων οδών, οξείες φλεγμονώδεις ασθένειες με υψηλό πυρετό και στην αλλεργική αντίδραση στα προϊόντα που συμπεριλαμβάνει.
Εάν δεν υπάρχουν αντενδείξεις, δοκιμάστε αυτό το εξαιρετικό συνδυασμό τροφών που τα 3 συστατικά ενισχύουν το ένα το άλλο και έχουν θετική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα.

Tags :

Related Post
No Content Available